Dagboek 2017

Gesprek met Dokter Han

12 jaar geleden hebben we de kinderneurochirurg voor het laatst gezien toen hij Jurian in zijn onderrug heeft geopereerd. Hij is iets ouder geworden, verder nog precies dezelfde dokter. Hij spreekt zeer doordacht, geeft duidelijk aan hoe en wat maar gebruikt geen woord te veel.
Jurian zal binnen 4 tot 5 weken geopereerd worden, in ieder geval zo snel mogelijk. Voor deze operatie is bepaalde apparatuur nodig en de juiste mensen. De operatie zal minimaal een dagdeel duren.
Jurian zal in de nek een litteken van 6 a 7 cm krijgen. Via deze snede zal de chirurg een wervel openen, hiervoor zal hij de spieren opzij moeten drukken en dat zal veel napijn veroorzaken. Hiervoor zal Jurian veel pijnbestrijding krijgen. Het wegschrapen van de tumor zal met microscopische precisie gedaan worden. Tijdens de operatie zullen ze met apparatuur de functies van zijn lichaam in de gaten houden om zo de kans op uitval te verkleinen.
De ervaring is dat de kans op grote complicaties, zoals bijvoorbeeld een dwarslaesie, erg klein zijn. Kans op functie- of krachtverlies van zijn rechter hand is wel reƫel. Tijdens de operatie kan het namelijk zijn dat men de zenuw voor deze functie opoffert om de tumor zoveel als mogelijk veilig weg te krijgen.
Na de operatie zal Jurian vrijwel zeker naar de intensive care gaan. Hierna zal hij een kleine week in het ziekenhuis blijven om daarna thuis weer aan te sterken en kijken of de wondgenezing helemaal goed gaat.
In het begin zal uitval door zwellingen kunnen voorkomen.
Wanneer de volgende operatie zal zijn, is nog niet zeker. Dit hangt volledig af van het herstel van Jurian.
Het geeft ons wel wat rust nu we de chirurg gesproken hebben, alles is goed uitgelegd en we moeten er het vertrouwen in hebben.
Nu afwachten op de oproep!

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.