Dagboek 2014

MRI scan

Sinds een hele tijd (!) weer naar het AMC geweest voor Jurian’s MRI scan. De feestdagen en de vakantie waren voorbij en dat was op de weg ook goed te merken. Al vroeg moesten we op de poli zijn, zodat het infuus voor de contrastvloeistof aangeprikt kon worden. Het aanprikken in zijn port-a-cath ging niet in één keer. Normaal hoort er ook bloed terug uit te komen, maar dit gebeurde, net als vorige keren, niet. Na de MRI zou de verpleegster het weer proberen om wat bloed af te nemen. Anders zouden we naar het lab moeten om dit te laten doen via zijn arm.

Op weg naar de MRI snel een flinke bak koffie voor ons en een chocomel voor Jurian gehaald. Jurian meldde zich netjes bij de balie. Al snel werd hij geroepen, dat ging vlot, de wachtkamer zat vol, maar dus niet voor een MRI. Vlug ging Jurian nog naar het toilet, snel omkleden en hij mocht naar binnen. Harm bleef in de wachtkamer achter. Jurian wilde graag dat Diana dan bij zijn voeteneinde kwam zitten. Hij werd goed neergelegd. “We hoeven jou niets meer uit te leggen hé, helaas ben je een “ouwe rot.” Hij kreeg een koptelefoon op en werd in de scan geschoven. Meer dan een uur duurde de scan. Tussendoor werd hem gevraagd of het nog goed ging. Hij lag op een gegeven moment zo rustig dat hij te oppervlakkig ademde. Hierdoor konden ze een aantal plekken niet goed scannen en werd Jurian gevraagd om goed te ademen en wakker te blijven. Snap niet dat je van de herrie die de scan geeft, zo rustig kunt worden…

Helemaal warm en vermoeid mocht hij na een uur en 10 minuten er weer uit. Hij had weer zo zijn best gedaan! Hij is een topper. Wel blij dat dit weer achter de rug was.

Weer terug naar de poli. We zaten nauwelijks of dokter Schouten riep ons al naar binnen. Ook zij was onder de indruk van Jurian’s lengte. Ze zei dat ze vanuit Utrecht erg positieve berichten had gehoord over hoe goed het met hem gaat. Jurian en wij konden dit alleen maar bevestigen. Het gaat lekker met hem, groeit enorm, is afgevallen, zit lekker in zijn vel en het gaat goed op zijn school.

Dokter Schouten kon natuurlijk niet vooruitlopen op de MRI uitslagen, maar waarschijnlijk hebben de hormonale veranderingen die bij de pubertijd horen, geen invloed op de groei van de aanwezige tumoren. Als de uitslag, net als de vorige keren, weer positief is, hoeft een volgende MRI pas over een half jaar. Jurian wilde graag weten of zijn port-a-cath er dan ook uit kan. Nu wordt deze alleen gebruikt voor het contrastvloeistof bij de MRI scan. Hij vindt hem niet prettig zitten, nu hij ook zo afgevallen is, is deze ook goed zichtbaar op zijn borstkas. Als de uitslag van de scan goed is, zou deze er nu wel uitkunnen was haar mening.

Morgen zou de scan uitvoerig in diverse overleggen besproken worden. Eind van de middag zou ze ons telefonisch de uitslag laten weten.

Hierna mocht het infuus er uit, het was niet gelukt om bloed af te nemen, maar na het lab waren we klaar, was de ochtend voorbij en konden we weer naar huis toe.

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.