Dagboek 2009

Uitslag MRI scan

Uitslag MRI scan

Na de scan van vorige week was er toen voor de uitslag een afspraak gemaakt. In eerste instantie zouden we pas op 28 mei de uitslag te horen krijgen. Dat was heel wat weken afwachten. Na een mail aan de neuroloog, mevrouw van Berkestijn, kon het consult al heel snel, binnen een week. Tussen 16.00 en 17.00 uur zouden we gebeld worden. Met de telefoon tussen ons in zaten we in de tuin te wachten. Uiteindelijk ging om 17.10 uur de telefoon. Dokter van Berkestijn was kort en krachtig:

Er zijn géén wijzigingen ten opzichte van de voorlaatste MRI scan! De tumoren zijn dus niet verder gaan groeien. Niet in het hoofd, de nek en in zijn rug. Wat een opluchting! Ze wilde graag weten hoe het met Jurian momenteel is, of we nog bijzonderheden hebben gemerkt aan hem en of hij tussendoor nog die pijnen heeft gehad. Gelukkig niet. We vertelden haar dat Jurian momenteel zelf katheteriseert en dat hier duidelijk verbetering in is. Voor juni zullen we een afspraak maken en wil ze Jurian weer zien. Dan zullen we ook bespreken wanneer een volgende MRI scan weer nodig zal zijn.

Er viel heel wat van ons af, het geeft ons weer rust. Pakken de draad weer op, ook het herstel van Diana na haar buikoperatie gaat goed.

Jurian kwam na het buitenspelen langslopen en vroeg terloops of “ze” al gebeld hadden. Hij is er toch mee bezig, ook al laat hij het niet zo merken. Hij wilde direct weten of het goed was of niet. Hij keek heel blij toen Diana vertelde dat het goed was, dat de plekken niet verder gegroeid waren. “Maar hoeven ze nu verder niets te doen?” Hij bedoelde natuurlijk of hij niet geopereerd hoefde te worden. Als hij geen pijnen krijgt, zullen ze de tumoren laten zitten. “Oké, en moeten er verder nog onderzoeken komen?” Alleen over een maand of twee dat de neuroloog hem wil zien en dat we dan horen wanneer er een nieuwe scan zal moeten. Ook Jurian was duidelijk opgelucht! Na het avondeten zijn we lekker een ijsje gaan eten om het te vieren.


© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.