Dagboek 2010

2 september 2010

MRI scan in het UMC.

Na een heerlijke vakantie en enkele weken school was het weer zo ver.. Jurian moest weer door de MRI. Vandaag was eerst zijn hoofd aan de beurt. Bij het naar school gaan had Jurian tegen Diana gezegd dat hij er wel tegenop zag om weer de scan in te moeten. Ondanks dat ging hij netjes mee uit school, samen met Harm naar het UMC.

Nog even thuis naar de wc en heeft Harm nog even verdovingszalf op zijn armen gedaan zodat ze in het ziekenhuis kunnen prikken zonder veel pijn.

We waren mooi op tijd en Jurian weet al goed de weg. Even melden en we kregen te horen dat we naar wachtkamer 9 moesten. Dit was een stukje lopen. Jurian was niet zo blij met deze wachtkamer, want dit was de wachtkamer waar hij altijd moest wachten waarna hij onder narcose door de mri moest. De angst kwam weer even bij hem op.. Gelukkig hoefde we niet lang te wachten en werden we snel geholpen. Zoals gebruikelijk was het prikken even eng, maar daarna ging alles super. Jurian moest gaan liggen en zijn hoofd kwam in een soort beugel. Bovenop deze beugel zat een soort spiegeltje zodat hij Harm steeds kon aankijken.

Halverwege de MRI heeft men via het infuus contrastvloeistof ingespoten. Dit ging erg snel en dat vond Jurian niet leuk. Hij kreeg dan even een vieze smaak in zijn mond en moest even hoesten.  Gelukkig bleef het hierbij.

Na 40 minuten waren we klaar en mochten we weer naar huis. Door de file waren we wat later thuis. Als verrassing zijn we toen met elkaar lekker een pannenkoek gaan eten, Jurian had alleen graag naar de McDonald’s gewild. We hebben namelijk met een afgesproken dat hij na de MRI maghiervoor mag kiezen.

Jurian vertelden papa ‘s avonds voor het naar bed gaan dat hij het wel erg gezellig had gevonden in  het pannenkoekenrestaurant en dat het best goed was gegaan in het ziekenhuis.

 

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.