Dagboek 2010

Controle neuroloog en uitslag MRI scan

Controle neuroloog en uitslag MRI scan

Bij de laatste controle in oktober bij dokter van Berkenstijn had ze aangegeven Jurian ook gelijk te willen zien, als we de uitslag van de scan zouden krijgen. Ondanks dat we dan naar Utrecht moesten, was er dan niet het eindeloze wachten op het verlossende telefoontje. Want als het telefonisch consult vanaf 16.00 uur was, kon het zomaar 18.30 uur worden. En wachten, zeker als het een uitslag betreft, is nooit leuk.

Maar die ochtend werd Diana gebeld dat er problemen waren. Hoezo problemen? Had het met de scan te maken? Het werd een beetje ongelukkig gebracht, maar er waren dubbele afspraken gemaakt, want die middag moest van Berkenstijn college geven en de assistent vroeg of de uitslag ook telefonisch door de dokter doorgegeven mocht worden. Er zou dan een nieuwe afspraak voor de neurologische controle volgen. Dus vandaag toch de hele dag met je mobiel rondlopen en deze angstvallig in de gaten houden. Iets voor 17.00 uur belde van Berkenstijn en viel direct met de deur in huis: “er zijn eigenlijk geen veranderingen ten opzichte van de vorige scans!”

Er valt direct weer zo’n last van je schouders af! We vertelden dat het momenteel lekker gaat met Jurian, hij heeft geen klachten, behalve die twee nachten dat hij moest overgeven. Ze reageerde hier wel direct op door te vragen wanneer dit precies was. We weten dat we direct mogen reageren als we het niet vertrouwen. We kunnen haar rechtstreeks mailen en dat geeft een geruststellend gevoel.

We namen ook door wanneer de volgende afspraken waren bij de KNO arts en de oogarts. Van Berkenstijn meldde wel dat er op de scan van hoofd wel iets van een wijziging van de brughoektumoren (bij beide gehoorzenuwen) te zien waren geweest. Ze zou de KNO arts mailen om hier extra aandacht aan te geven als Jurian overmorgen de gehoortest moet doen. Laten we hopen dat het toch niets verontrustend is.

Jurian zelf was ook heel benieuwd naar de uitslag en begon te springen van blijdschap en vloog zijn papa om zijn nek. Hij lag in bed nog steeds te genieten.© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.