Dagboek 2007

16 maart 2007

Uitslag MRI scan

Twee weken voor het telefonisch consult met dokter van Berkestijn, had ze ons al opgebeld op maandag 5 maart jl. De uitslagen van de scan waren binnen! Dat was snel. Er was met name naar de plek gekeken, waar Jurian geopereerd was. In het UMC was toch twijfel of het weefsel, wat zichtbaar was, restweefsel of litteken was of misschien toch wat anders. Dokter van Berkestijn zou met dokter Schouten van het AMC de vraag voorleggen of het medische team, wat de operatie gedaan had, naar de resultaten van de MRI scan wilde kijken. Wel kon dokter van Berkestijn zeggen dat de plekjes in zijn ruggenmerg onveranderd waren. Op 7 maart, Jurian’s verjaardag (!) belde dokter van Berkestijn om te laten weten dat Jurian’s dossier opgestuurd zou worden en in het overleg van donderdag 15 maart meegenomen zou worden. Of dokter Schouten of dokter van Berkestijn zou hierna contact met ons opnemen.

We wisten dat begin van de middag het overleg in het AMC zou zijn, die donderdag 15 maart. Onbewust zit je dan toch steeds op de klok te kijken. Er was alleen niet een duidelijke afspraak gemaakt over wie wanneer zou bellen. Het feit dat er een ander medisch team zich er weer over buigt, geeft toch ook weer extra spanning.

Vrijdags heb ik een aantal keren zelf gebeld voor dokter Schouten. Begin van de avond belde ze me terug. Zij vond het restweefsel, want dat was het, niet verontrustend, mede doordat men weet dat het een goedaardige structuur heeft. Het was dusdanig klein, dat het advies was om dit zo te laten en om een half jaar na de operatie opnieuw een MRI scan te doen en na een jaar weer. (in het UMC). Verder was dokter Schouten heel benieuwd hoe het nu ging met Jurian zelf. Als we vragen hadden, konden we haar zonder problemen weer bellen.
Het voelt toch wel als een opluchting, weer wat afgesloten. Toch is het anders als na de eerste operatie. Toen was er ook sprake van restweefsel in de buikholte, maar dit was van de zenuw afgesneden. Nu zit het restweefsel nog vast aan de zenuw, dus hoe groot is de kans dat dit weer gaat groeien?

 

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.