Dagboek 2007

28 februari 2007

Oogarts UMC

We waren best benieuwd hoe het met Jurian’s ogen nu zou zijn, omdat hij nu ruim een half jaar niet meer hoefde af te plakken. Hij zat heel stoer steeds de letters op te noemen met een gek brilletje op zijn neus. Met zijn “slechte” oog viel dit niet mee. Hij deed heel goed zijn best, ook met de oogdruppels toedienen. De oogarts ging ook heel leuk met hem om en moest wel lachen om die opmerkingen van hem. Toen Jurian om een paar oogpleisters voor zijn oma vroeg, bedacht ze zich geen moment en zocht er een paar hele mooie uit. Want nu Jurian niet meer hoeft af te plakken, kan oma ze niet meer verzamelen!

 

De oogarts vond niet dat het zicht echt verbeterd was in zijn ene oog, maar zag ook zeker geen achteruitgang! Ze had juist het idee dat hij van dichtbij er beter mee was gaan zien. Haar voorstel is om na zo’n 8 ?? 9 maanden opnieuw voor controle te komen. Ook hoeft Jurian’s oog niet afgeplakt te worden.

Voor het eerst zijn nu van beide ogen foto’s van zijn netvlies gemaakt, waarop duidelijk de afwijkingen/oneffenheden op te zien zijn. Dit wordt niet altijd bij kleine kinderen gedaan, maar de oogarts vond dat hij zo goed meewerkte, dat dit makkelijk mogelijk moest zijn. Hij was alleen eerst bang dat zijn hoofdje vastgezet zou worden, hij had zoiets opgevangen. Mama legde maar snel uit dat het vastzetten met de foto te maken had en dat hij zijn hoofd alleen maar stil hoefde te houden.

 

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.