Dagboek 2006

Uitslag MRI

Precies anderhalf jaar geleden hebben we te horen gekregen dat er een tumor in Jurian zijn rug zat. Helaas hebben we nu wederom te horen gekregen dat Jurian weer een tumor in zich heeft.

Die vrijdagmorgen 15 december is er een medisch overleg geweest waar de uitslagen van de MRI van 1 december besproken werden. Rond een uur of 1 belde dokter van Berkestijn. Ze zei direct dat het niet goed was, ze wilde ons die middag direct persoonlijk spreken, dit wilde ze niet over de telefoon doen. Er kwam direct een verdoofd gevoel, toch besef je dat je sterk moet blijven, wat men ook gaat vertellen. Er moest gehandeld worden. Harm is direct uit Deventer naar huis gekomen. Ruben hebben we op school gebeld dat we weg moesten om de scan te bespreken, hij ging uit school met een vriendje mee. Marvin en Jurian konden we bij Elserieke, Harm’s zus, brengen. Toen de rit naar het AZU.

Dokter van Berkestijn heeft ons toen uit de doeken gedaan wat er via de MRI duidelijk was geworden.

Bij Jurian is in de buik, tegen de wervelkolom een neurofibroom gezien. Aangezien de ze met de vorige scan niet gezien is en nu 10 cm groot is, gaat men er vanuit dat het hier om een kwaadaardige tumor gaat. Verder zijn er in het ruggenmerg enkele verdachte plekjes gezien, die met de contrastvloeistof duidelijk zichtbaar waren geworden. Deze zitten aan de binnenkant van het vlies wat om het ruggenmerg heen zit. Dus niet in een zenuw.

Dokter van Berkestijn maakt zich sterk om de meest gespecialiseerde mensen te benaderen en zich hierover te buigen. Ze verwacht binnenkort een kijkoperatie om wat weefsel van de fibroom weg te nemen. De kans dat het hier om goedaardig weefsel gaat, is zeer klein. Met grote moeite om de klap op te vangen en met tranen in de ogen vroeg Harm of we dus nu hier over kanker praten. Dokter van Berkestijn bevestigde dit.

Maandag 18 december worden we weer verwacht in het WKZ. Dan krijgen we meer te horen hoe nu verder te gaan. Verder zullen de bevindingen maandagmorgen verder worden besproken met enkele chirurgen en specialisten in kwaadaardige tumoren bij kinderen. Verder is de kans groot dat we doorverwezen worden naar het AMC, aangezien men daar gespecialiseerd zijn in kanker bij kinderen.

De kerst zal dit jaar anders zijn dan we verwacht hadden. We sturen dit jaar geen kaarten.

Eerst een zwaar weekend voor de deur. Ons goed houden in bijzijn van de kinderen.

Ruben, de oudste, weet er wel iets van, maar nog niet echt de ernst ervan. Jurian zelf weet nergens van. Hij heeft geen pijn. Das wanneer hij het ziekenhuis in moet zal hij het niet begrijpen. Hoe moeten we hem dit uitleggen….

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.