Dagboek 2016

Zenuwonderzoek en spoelen

 

 

Vandaag krijgt Jurian een zogenaamd EMG onderzoek, door middel van elektrische schokjes die op zijn arm en been gegeven worden, kan de werking van de zenuw getest worden. Bij het laatste bezoek aan de neuroloog, vond ze hem flink achteruit gegaan in lopen en kreeg met het testen nauwelijks een reflex. Door middel van deze test zou eventueel ook gemeten kunnen worden of dit (helaas) een bijverschijnsel is van Avastin.

De dag ervoor hadden we mail contact met uroloog dr. Dik. Sinds de ruggenprik van een maand geleden, is de ontlasting steeds meer een probleem geworden. Vooral de laatste dagen kwam er niets en had hij de kracht niet om te drukken. Hij at wel normaal, zijn buik ging nu wel opzwellen. De uroloog stelde voor om voor het EMG eerst bij de dienstdoende arts langs te komen in het WKZ. Na onderzoek en uitgebreid vragen te stellen door een dienstdoende kinderarts was het idee om de ontlasting via een klysma op gang te laten komen.

Snel gingen we van het kinderziekenhuis door naar het UMC aan de overkant. Gelukkig hadden ze begrip voor de situatie en was het onderzoek een half uur uitgesteld. Jurian moest eerst een ruime tijd met zijn handen en voeten in een warm bad zitten, hierna kreeg hij op verschillende plekken op zijn hand en voet lichte stroomstootjes toegediend. We zagen hem wel reageren toen zijn hand een schok kreeg, maar totaal niet bij zijn voet. De arts kon er op dat moment niets over vertellen en zou de uitslag via de neuroloog doorgeven.

Hierna weer terug naar het WKZ, naar afdeling Kameleon. Een verpleegster nam hem mee en gaf hem een klysma. Al snel had hij aandrang en mocht hij naar het toilet. Helaas lukte het hem niet en werd er een hoge klysma voorgesteld. Ook deze klysma had niet het gewenste resultaat en werd plan C voorgedragen: Spoelen…..Een andere, bekende, verpleegster kwam het proces uitleggen. Het werd een zwaar proces, al met al is er 2 liter in etappes gespoeld, maar ook niet met het gewenste resultaat. Jurian was kapot….hij wilde naar huis toe. Na overleg met de kinderarts hebben we dat ook gedaan. Thuis is hij flink aan de laxeermiddelen gegaan. Het heeft nog vrij lang geduurd voor hij weer een redelijke ontlasting had.

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.