Dagboek 2017

Wondcontrole

Het herstel gaan redelijk, toch zijn er zaken die we in de gaten moeten houden. We laten hem nog niet alleen de trap op en af gaan, omdat hij nog wankel op zijn benen staat.
Zo is in het weekend zijn abces weer open gesprongen, dat kan een reden zijn van de extra pijn in zijn rug, bil, been en voet. Weer goed spoelen en dit zou ook een oorzaak kunnen zijn van de verhoging van de afgelopen dagen.
Jurian gaat wel iets voor uit maar de nachten zijn zwaar. Hij heeft geregeld veel pijn en weet dan niet of hij moet liggen, staan, zitten of lopen. De medicijnen die hij momenteel krijgt, zijn niet voldoende om hem tot rust te krijgen. Hij gebruikt wat hij maximaal mag hebben. Omdat hij van die slechte nachten heeft, voelt hij zich hierdoor overdag weer zwak en moe.
Bij het verwisselen van het verband kwam er helder rood vocht uit zijn wond. Omdat hij het weekend verhoging heeft gehad, hebben we de poli neurochirurgie gebeld. Na overleg met het ziekenhuis was toch het verzoek om naar de eerste hulp van het UMC te komen om de wond te laten controleren door een neurochirurg. Harm was ondertussen weer op zijn werk en is terug gekomen en samen zijn we direct naar Utrecht gereden.
De neurochirurg heeft de wond bekeken en wat vocht voor een kweekje afgenomen, ook is er bloed afgenomen. Ze vond inderdaad dat de wond er onrustig uitzag. Er zaten gelukkig geen ontstekingswaarden in zijn bloed. Na overleg is er toch besloten nog niets te doen. Jurian had nu geen verhoging. Wel wilde de arts Jurian donderdag opnieuw zien.
Ook is de kinderchirurgie nog even geïnformeerd betreffende het abces op zijn bil. Deze komt steeds vaker terug en geeft veel pijn op het momenten dat deze onrustig is.

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.