Dagboek 2015

Rustig jaar

December 2015.

Het is (gelukkig in dit geval) een hele tijd stil geweest op onze site. Het is al met al ook een rustig jaar geweest voor Jurian. De kuur Avastin verliep zonder problemen, de artsen waren tevreden over de onderzoeken. Geen bijzonderheden bij de oogarts, de KNO-arts, de gehoortesten bleven stabiel. Jurian heeft wel in het voorjaar erg veel last gehad van een oorontsteking. De alarmbellen gingen direct bij ons en in het ziekenhuis af, want we dachten eerst aan doofheid aan het andere oor. In het Wilhelmina kinderziekenhuis werd het direct onderzocht. Gelukkig was voor de ontsteking een kuur!
In oktober ontstond er op Jurian’s linker bil een vreemde plek, er kwam viezigheid uit. We vertrouwden dit niet. De dermatoloog heeft de plek onderzocht en wat weefsel uit de plek genomen om dit op kweek te laten zetten. Omdat het plekje pijn deed als Jurian in bed lag, is besloten om het operatief weg te laten halen. Hierdoor moest Avastin voor de tweede keer stopgezet worden.
Op 10 november is het abces, want het bleek hier om te gaan, operatief weggehaald. De chirurg moest wel heel diep snijden om het weg te halen. Er werd vettig verband in gedaan. Dit moest na 24 uur er weer uitgehaald worden, de plek werd niet gehecht om zo de wond van binnenuit te laten genezen. Na de operatie, toen Jurian weer lekker bij was, wilde hij heel graag op de rand van het bed proberen te zitten. De wond zat gelukkig hoger op de bil, met het zitten had hij er geen pijn aan. Aan het eind van de dag kon hij weer naar huis toe, het zitten in de auto ging ook goed. De andere avond heeft Harm, terwijl Jurian onder de douche stond, het vettig verband uit de wond gehaald…….er kwam geen eind aan! Advies was om dagelijks de wond te spoelen. Het heeft weer weken geduurd voor de genezing goed doorzette. Jurian moest op een gegeven moment zelfs twee keer per dag spoelen om de viezigheid er uit te blijven houden. En al die tijd mocht hij zijn kuur van Avastin niet hervatten.

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.