Dagboek 2013

MRI scan

Samen met Jurian naar het AMC voor de zoveelste MRI. We waren er ruim op tijd, dit zeker omdat de afspraken nogal dicht op elkaar waren gepland. Op de afdeling oncologie, waar Jurian voor het infuus zou worden aangeprikt in zijn port-a-cath, was het nogal onrustig vandaag. Men was erg druk en plots brak er ook nog een ding bij een zuurstof toevoer bij een bed af. Dit gaf een enorm sissend geluid. Ook het aanprikken wilde men pas doen als we dokter Schouten hadden gesproken. Dus alles liep uit met de kans dat de afspraak voor de MRI niet zou doorgaan. Gelukkig bleken we uiteindelijk een kleine 20 minuten te laat te zijn.

Op de afdeling kwam Jurian weer verschillende bekende tegen. Van zaal artsen tot de activiteiten begeleidster, die precies wilden weten wat Jurian de laatste maanden allemaal heeft meegemaakt. Dit is mede voor zijn kanjerketting waaraan te zien is wat hij het afgelopen jaar allemaal heeft meegemaakt. Een kraal voor de operatie, voor een onderzoek, of voor aanprikken.

Dokter Schouten baalde er zo van dat de wond nog steeds niet goed wil genezen. (wij balen zelf nog harder!) Zolang de wond niet helemaal dicht is, kan nog steeds niet met Avastin begonnen worden. De uitslag van deze MRI is daarom extra spannend, want de laatste keer dat Jurian dit medicijn kreeg, is 7 december 2012 geweest.

Toen we uiteindelijk bij de MRI waren en naar binnen konden, wilde Harm zijn leesbril meenemen. Dat was geen probleem volgens één van de broeders, niet wetende dat de brillenkoker van metaal was. Van ongeveer anderhalve meter afstand schoot de brillenkoker op de MRI af.. Was even enorm schrikken. De koker was wat beschadigd maar verder was er niets aan de hand. De MRI ging erg snel, na ruim een uur kreeg Jurian de complimenten dat hij weer zo super lang stil heeft kunnen liggen.

Terug op de afdeling oncologie heeft men nog verschillende buisjes bloed afgenomen voor het bloed onderzoek. Na het verwijderen van het infuus zijn we weer naar huis gereden. Het wachten was weer enorm vermoeiend. Nu wachten op de uitslag van de MRI. Donderdagmiddag tussen 17 en 18 zal dokter Schouten ons bellen. Een spannende week…

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.