Dagboek 2017

Controle wond van de nek en herstel

Ondanks alle medicijnen en de cannabis thee die Jurian inneemt, heeft hij weer een slechte nacht gehad. Omdat we al om 9 uur in het ziekenhuis moesten zijn, moesten we hem echt wakker maken. In de auto een boterham gegeten. Het was druk, maar ook gezellig in de wachtkamer. Jurian hing over zijn rolstoel heen, vaak ook met zijn ogen dicht. Het duurde echt ruim een uur voor een arts kwam. Ze was blij hoe de wond eruit zag. De bloedwaardes waren ook goed. Ze liet Jurian nog wat testen doen en constateerde dat hij zijn linkervoet niet goed neer kan zetten, waardoor hij wankel loopt. Ze heeft een verwijzing geregeld voor de ergotherapeut om een soort spalk om zijn been en voet te laten aanmeten. Als Jurian goed zijn hoofd zou draaien zonder dat hij pijn hierbij kreeg, vond de arts het goed als hij meer ging mobiliseren. Hij wil dolgraag weer fietsen. Terug in de auto ging Jurian lekker languit zitten en thuis ging hij doodop zijn bed in. De schade van de afgelopen nacht inhalen.
Toen Jurian wakker was, is Harm met hem op stap geweest. Jurian heeft het geestelijk moeilijk, zijn lichaam doet raar en hij heeft overal pijntjes en hij is vreselijk moe. Door samen met Harm even op pad te gaan, kan hij zo afleiding zoeken. Harm wil een geweldige game computer gaan regelen. Samen nemen ze alles in detail door en gaan ze ook langs computerzaken om iets geweldigs bij elkaar te bedenken. Dit is een mooi project. Vandaag zijn ze even in Ede geweest. In de komende weken proberen ze wat andere zaken te bezoeken.
Toen ze weer thuis waren hebben ze nog even een klein stukje gefietst. Even kijken of alles goed ging. Jurian begint zijn nek al goed te bewegen, dus het ging goed op de fiets. Met afstappen moet hij nog heel voorzichtig zijn. Hugo, een vriend, vond het geweldig dat we even bij hem langs gingen.

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.