Dagboek 2009

9 april 2009

De Wensverzamelaars

Jurian was vandaag niet helemaal in orde, hij klaagde af en toe over buikpijn. Hij liep ook steeds op de klok te kijken. Want deze avond zouden de mensen van stichting Doe een Wens op bezoek komen. Een aantal weken terug hadden we een bevestiging van deze stichting ontvangen, dat Jurian in aanmerking kwam om zijn wens in vervulling te laten gaan. De buikpijn had hier duidelijk mee te maken.

De Wensverzamelaars waren stipt op tijd. Twee zeer vriendelijke dames, die alle aandacht hadden voor Jurian. Met rode wangen zat hij op de bank tussen ze in. Ze hadden voor alle drie de jongens een cadeau meegenomen.

 

De Wensverzamelaars wilden van alles weten, er was een hele waslijst met vragen. Jurian dacht snel klaar te zijn, maar helaas voor hem mocht hij zijn wens niet uitspreken, pas als allerlaatste. “Wat eet je het liefst, wat zou je later echt niet willen worden, lees je graag, waar speel je mee, wie ik je idool. Enz. enz.  We mochten met z’n allen bij het gesprek zijn, maar af en toe ging Ruben even lekker buiten spelen.

Ruim 5 kwartier waren alle vragen gesteld en alle antwoorden waren netjes opgeschreven. Toen mocht Jurian uiteindelijk zijn wens vertellen. Als eerste zei hij direct dat hij in een limousine wilde rijden. En dan heel graag met dolfijnen zou willen zwemmen. Maar toch ook graag een liedje met Marco Borsato zingen. Dat was moeilijk!

Jurian moest er één kiezen, uiteindelijk kwam dan het zwemmen met dolfijnen bovenaan zijn wensenlijstje. En dan het liefst met een limousine er naar toe. De Wensverzamelaars konden al direct vertellen dat zijn wens niet in het Dolfinarium zou mogen. “Doe dan maar de limousine”, reageerde Jurian. Toen kreeg hij te horen dat je wel buiten Nederland met dolfijnen kunt zwemmen, maar daar kon je weer niet met de limousine heen. Het is wel 10 uur hier vandaan!

Intussen werd gevraagd of we als gezin een week buiten de schoolvakanties om, weg konden gaan.

Inmiddels hadden de Wensverzamelaars al zo veel hints richting het zwemmen met dolfijnen gegeven dat het ons begon te duizelen. Al de wensen van Jurian worden meegenomen in het uitwerken van de aanvraag. Het blijft dus spannend wat het uiteindelijk gaat worden! Met een week of 6 a 7 weken kunnen we een telefoontje verwachten.

 

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.