Dagboek 2009

Controle neuroloog en uroloog

Controle neuroloog en uroloog

Omdat de patiënt voor ons er nog niet was, konden we eerder naar binnen. We bespraken hoe het nu met Jurian ging. Hij vertelde zelf hoe het op school gaat. Vertelt dat hij een paar keer een proefles judo heeft. Net als de andere keren heeft van Berkenstijn diverse zenuwfuncties gecontroleerd. Zo mooi om te zien hoe Jurian meewerkt en zij met hem omgaat.

Ze kon geen afwijkingen ontdekken in zijn reflexen. Wel blijft het belangrijk om veranderingen in zijn doen en laten goed in de gaten te houden. Want hoe je het went of keert, feit blijft dat er zenuwen afgekneld kunnen gaan worden door de aanwezige tumoren. We hebben direct een afspraak gemaakt voor januari volgend jaar voor de MRI scan. In ieder geval na de feestdagen. Ook deze keer worden er twee afspraken gemaakt, één voor de scan van zijn hoofd en één voor zijn rug. Op deze manier kan Jurian zonder narcose gescand worden.

Intussen was er ook contact met dokter Dik geweest. Omdat we vroeg bij van Berkenstijn waren geweest, konden we na deze afspraak naar de andere afdeling. Na zijn afspraken had dokter Dik alle tijd voor ons en met name Jurian. Hij vroeg nu ook van alles aan Jurian, hoe het plassen ging, de ontlasting, of het goed gaat op school. Ook wilde hij alles weten over het zwemmen met dolfijnen op Curaçao. Wat een beleving vond hij dat. Jurian mocht op de onderzoekstafel liggen voor de echo. Hier was wel een “vrachtwagen “ op te zien, maar dokter Dik was tevreden. Met trots liet hij Jurian op de computer een zelfgemaakte tekenfilm zien, wat hij vaak op congressen of aan patiëntjes laat zien. Hierin wordt een verstopping door middel van getekende vrachtwagens uitgebeeld. Als de eerste vrachtwagen geen groen licht krijgt, botst de volgende er bovenop. Jurian vond het best knap dat zijn dokter dit helemaal zelf gemaakt had. “Wat vind je dat ik er mee moet doen, met dit filmpje?” vroeg dokter Dik aan Jurian. “Op internet zetten, net als mijn filmpje dat ik in het vliegtuig zit!” Daar moest dokter Dik het fijne van weten. Dus werd direct op YouTube opgezocht. Harm heeft Jurian gefilmd tijdens het opstijgen vanaf Schiphol. Je ziet dat hij druk in de weer is met zijn koptelefoontje en lekker radio zit te luisteren. Dan voelt hij dat het vliegtuig opstijgt en Jurian begint helemaal te joelen van opwinding. Het is zo’n mooie reactie van hem. Dokter Dik vond het schitterend.

We spreken af dat we op urologisch gebied zo doorgaan zoals het nu gaat. Als er veranderingen zijn, bellen we en we kunnen met vragen rechtstreeks mailen.

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.