Dagboek 2012

MRI Scan en Avastin

Er was een weeralarm voor die vrijdag afgegeven in verband met de te verwachten sneeuwval. We hadden in overleg met het ziekenhuis een kamer in het Ronald McDonald huis gekregen. Vanuit zijn werk heeft Harm direct Jurian thuis opgehaald en zijn we samen richting Amsterdam gegaan.

Rond een uur of acht waren we in het MD huis, waar we een mooie kamer met douche kregen. Jurian was erg moe, maar na het douchen lukte het niet meer warm te worden. Hij gloeide enorm hij had ondertussen ruim 39 graden koorts. Die dag was hij al thuis gebleven van school omdat hij verhoging had, maar dat was die middag alweer helemaal weg. De nacht was onrustig, uiteraard omdat Jurian ziek was en omdat het een vreemd bed was.

We hebben wel iets geslapen, maar Jurian was nog steeds erg warm. ’s Ochtend was de koorts net onder de 39 graden, het was dus iets gezakt. Na het ontbijt zijn we toch richting het ziekenhuis gelopen. Jurian zag er wel tegen op maar wilde de MRI in ieder geval proberen. Eerst moesten we ons om half negen melden op de dagbehandeling van de oncologie. Daar is Jurian voor het infuus via zijn port-a-cart aangeprikt. Ook heeft men de tempartuur nog eens opgenomen. Deze was gelukkig weer wat gezakt, maar Jurian voelde zich nog steeds erg moe.

De MRI is zeker een kleine 15 minuten lopen en met Jurian in zijn rolstoel waren we netjes op tijd. Bij de MRI even goed aangegeven dat hij zich echt nog niet goed voelde en hij daardoor er meer tegen opzag dan normaal. Ze zouden er rekening mee houden. Jurian was nog zo moe dat hij voor het eerst in de MRI stukjes heeft geslapen. Gelukkig ligt hij in deze MRI deels vast waardoor hij iets makkelijker stil kan liggen. Na ruim een uur in de MRI was hij klaar. Snel terug naar de afdeling om te kijken of in deze toestand van Jurian het Avastin door zou gaan.

Op de afdeling ging alles een stuk minder snel dan verwacht. Jurian is diverse keren goed onderzocht. Verschillende keren is er overleg geweest en rond 1 uur kwam uiteindelijk de melding dat Jurian aan het infuus mocht. Mede door de koorts en Jurian zijn voet, die eigenlijk niet veel beter is geworden sinds de laatste keer, was er meer overleg nodig. De zaal arts, waar Jurian erg goed mee overweg kan, merkte heel goed dat Jurian het erg zwaar had.

Rond half vier mochten we naar huis. Harm had ondertussen nog even de kamer leeggehaald bij het MD huis. Deze moeten altijd schoon opgeleverd worden en toen konden we direct naar huis. Rond half 5 waren we thuis. Een nachtje weg was achteraf niet echt nodig geweest voor het weer. De ochtendspits was een stuk minder als verwacht. Harm is na thuiskomst nog naar zijn werk gegaan. Jurian is thuis lekker vertroeteld door Diana. Hij had het verdiend. Ondanks zijn beroerde toestand heeft hij alles weer als een kanjer ondergaan. Echt iets waar je als ouder tegelijk trots en ontdaan van kunt zijn.

Volgende week krijgen we de eerste uitstagen van de MRI.
© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.