Dagboek 2012

Tweede infuus Avastin en de uitslag MRI van 20 maart 2012.

We waren netjes op tijd.. op Goede Vrijdag is het een stuk rustiger op de weg en in het ziekenhuis.  Om kwart voor tien werd het infuus al aangeprikt en dit ging super goed,  in één keer.  Tijdens het aanprikken werd er over de afdeling geroepen dat ze op zoek waren naar meneer of mevrouw Douma.

Toen we bij de zaalarts waren die alle controles deed, kreeg Harm de mededeling dat hij dokter Schouten moest bellen over de uitslag van de MRI van 20 maart. Dokter Schouten gaf aan dat bij alle tumoren bij Jurian een behoorlijke groei zichtbaar was. Zo was de kleinste tumor bij zijn rechteroor van 1 cm naar 1.7 cm gegroeid en dat vanaf de laatste MRI scan van 2 januari, dus in nog geen drie maanden tijd. Ook waren de plekken in de nek  behoorlijk toegenomen.
De omvang van de tumor in de buikholte was niet helemaal aan te geven, maar deze was wel in grootte toegenomen.
Dokter Schouten benadrukte ook dat op dit moment de hoop  van de werking van het medicijn erg groot is. Ze wil dan na vier keer het infuus toedienen(dus twee maanden na de laatste scan) weer een MRI laten doen, zodat we snel kunnen zien of het medicijn al enig effect heeft.
Om ook de volgende MRI scan zeer goed met de tweede MRI te vergelijken, is er een specialist aan het werk gezet om de beeldvorming te verbeteren. Op deze manier kan men ook de kleinste veranderingen bekijken als Jurian weer door de MRI is gegaan.

Na het telefoongesprek, wat Harm in een kamer op de afdeling heeft gehad, ging hij weer terug naar Jurian. Hij was ondertussen aangesloten met het medicijn. Wanneer het infuusapparaat piepte, ging hij zelf opzoek naar een zuster om het probleem optelossen. Uiteraard werd hij weer om het kwartier gecontroleerd. Zijn bloeddruk is momenteel aan de hoge kant. Dus zullen ze dit de komende keren goed in de gaten houden.

Vandaag heeft Jurian er 4 kralen bij gekregen voor zijn kanjerketting. Eén voor het bloedprikken van afgelopen woensdag. Eén voor het verwijderen van de pleister, één voor het aanprikken van de port-a-cath en als laatste voor het infuus. Hij heeft alles weer super doorstaan.

Rond 13.00 uur werden er kuikens op de afdeling gebracht. Hier mochten de kinderen onder begeleiding van een ouder ook aan zitten. Jurian was direct verkocht. Een heerlijke afleiding die op een goed moment kwam.  Rond 14.00 uur was hij klaar met het spoelen en mochten we naar huis, maar Jurian vond het veel te gezellig met de kuikens en had nog best even willen blijven. Hij zou thuis ook wel kuikentjes willen hebben, maar dan moesten het geen kippen worden!

Jurian hebben we uiteraard ook weer verteld over de uitslag van de MRI… hij was er wel een beetje verdrietig om, hij had er ook niet op gerekend.

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.