Dagboek 2012

Telefonisch overleg met dokter van Berkestijn.

De neuroloog had inmiddels de neurochirurg uit het UMC gesproken. Hij heeft de laatste MRI scan van de onderrug bekeken. Hij ziet ook geen heil in een operatie, ook omdat men niet weet welke tumor(en) verwijderd moeten of kunnen worden. Hij verwacht na een operatie een ernstig verlies van functies, welke is niet vooraf te bepalen.

Vanuit het AMC was nog geen reactie gekomen, maar we verwachten dat hun mening van niet opereren hetzelfde zou zijn. Dokter van Berkestijn had begrepen dat Jurian zijn eerste MRI scan van dit jaar alweer had gehad, op verzoek van dokter Topsakal. De uitslag kon ze direct met ons bespreken. Er was aan beide kanten bij de gehoorzenuwen een lichte groei van de brughoektumoren te zien. Ook bij de overgang van de schedel naar de wervelkolom was een geringe groei te zien.
Dokter Topsakal spreken we binnenkort ook nog hierover. Van de uroloog, dokter Dik, hadden we begrepen dat er een vernieuwde techniek (DTI) bij de MRI scan toegepast kan worden. Met deze techniek kunnen de zenuwen beter worden opgelicht, waardoor ook beknelde zenuwen beter en beeld gebracht zouden kunnen worden.
Dokter van Berkestijn was met deze techniek bekend, maar verwacht niet dat het toepassen hiervan bij Jurian veel verschil zou maken. Een scan met DTI techniek maakt zenuwen buiten het ruggenmerg zichtbaar, terwijl bij Jurian het grootste probleem in het ruggenmerg zit. Maar bij een volgende scan zullen ze wel de mogelijkheid van DTI bij een scan uitvoeren. Een volgende afspraak zal over een maand zijn en zullen we weer persoonlijk langs gaan.

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.