Dagboek 2009

3 juli 2009

Fysiotherapeut

Ron van Empelen, de fysiotherapeut liep net  door de gang toen we op de afdeling kwamen. Jurian werd direct hartelijke begroet door hem . Jurian wilde graag weten of Jacqueline nu wel aanwezig was. Helaas was dat niet het geval ze was aan het vakantie houden. (Jacqueline is de kinderfysiotherapeut die Jurian destijds niet durfde te behandelen en ons een second opinion adviseerde.)

Na een kleine zoektocht naar een geschikte ruimte zijn we begonnen.  Jurian moest weer verschillende oefeningen doen. Op zijn tenen lopen, springen enz. Jurian was nogal kortaf naar van Empelen. Toen  Jurian en papa even alleen waren, vroeg papa waarom hij niet zo vriendelijk was. Jurian was nogal geschrokken dat hij volgende week alweer door de MRI moest. Hij was dat volledig vergeten. Toevallig was dit ter sprake gekomen in de auto op weg naar het ziekenhuis.

Bij terugkomst heeft Jurian een stuk vriendelijker gedaan. Hij deed ook super zijn best bij de krachtmetingen. Papa was onder de indruk dat Jurian enorm hard moest werken.

De resultaten waren niet zo, dat  van Empelen er een conclusie uit kon halen. Dat er verschil in kracht is met links en rechts, was bekend, maar er was bij de metingen niet een zelfde verbetering of vermindering waar te nemen tussen links en rechts.

Dhr. Van Empelen gaf wel als duidelijke mededeling mee dat, wanneer er in de rug een zenuwwortel bekneld wordt, het van belang is dat de beknelling snel wordt op geheven. (Door middel van een operatie.) Dit heeft te maken met het herstel van de functie van de betreffende zenuw. Wanneer het te lang zou duren, kan de zenuw blijvend uitgeschakeld zijn.

Van Empelen wil Jurian graag begin volgend jaar weer terug zien.

Wij houden zelf de belangrijke functies met bewegingen in de gaten. Of hij goed op zijn tenen kan lopen, op zijn hakken kan lopen  enz.

 

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.