Dagboek 2007

3 januari 2007

Infuus aanbrengen AMC

We moesten al vroeg weg dus de verjaardag van Jurian’s broer had een korte start. Om 8.15 moesten we al weg zodat we Marvin en Ruben bij Harm zijn broer (Eelke en Brenda) konden brengen. Daar  hebben ze een gezellig ochtend gehad, cakejes gebakken enz.

We waren mooi op tijd in het AMC, zodat we eerst de urine konden inleveren die Jurian enkele dagen terug netjes opgespaard had. Die dag en de dag ervoor moest hij op een speciaal dieet. Hij mocht geen groente, vlees, vruchten, sapjes en zo veel meer. Toch kon mama lekkere maaltijden voor hem maken en klaagde hij nergens over! Voor 24 uur lang hebben we toen al zijn plasjes opgevangen. Op advies hebben we dat netjes in de diepvries bewaard. Na dit ingeleverd te hebben zijn we naar het Emma ziekenhuis gegaan.

Deze afdeling maakt best veel indruk. Het was er rustig maar je ziet er veel kinderen met mutsjes op die aan infuus rond lopen. Dat maakt indruk, Jurian had het nergens over.

In eerste instantie werden we eerst aangezien voor iemand anders ,vandaar dat Jurian een bed toegewezen kreeg en werd ons later verteld dat die vrijdag de operatie zou zijn!  Gelukkig heeft men dat snel hersteld.

Jurian was een kanjer. Uiteraard heeft hij gehuild tijdens het aanbrengen van het infuus maar dat mocht. Het inbrengen van de infuusnaald ging ook verrassend goed. In ????n keer goed, dat is vaak anders geweest. Jurian stribbelde eerste tegen maar liet het uiteindelijk gebeuren. Hij ging lekker tegen zijn papa aanliggen.

Het inbrengen van de radio actieve stof in een zeer lage dosering ging snel. Daarbij werden de normale voorzorgsmaatregelen genomen. kleine loden kistjes waar de spuiten met radio actieve vloeistof in bewaard werden. Om te zorgen dat zijn schildklier normaal zijn werk blijft doen, moet Jurian 3 dagen lang medicijnen innemen. Hij heeft geen last van eventuele bijwerkingen.

Die middag hebben we de verjaardag van Marvin thuis met Opa en Oma nog gevierd. Zaterdag zal er meer aan zijn feestje gedaan worden.

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.