Dagboek 2007

20 januari 2007

Dag 1 na de operatie

Jurian mocht die ochtend nog geen brood eten, alleen vloeibaar. Dat vond hij nog niet zo’n probleem. De zuster en Harm hebben hem lekker gewassen. Zolang we niet bij zijn buik in de buurt kwamen, vond hij het best prettig. De chirurg zou die morgen langskomen. Jurian ving ook op dat dan de verbanden van zijn buik afmoesten. Het idee vond hij vreselijk. Toen dan die morgen de chirurg kwam met nog twee zaalartsen, had hij er niet veel zin in. Het kostte dan ook moeite om de verbanden er af te halen. Die verbanden plakten ook zo enorm.

Gelukkig viel het uiteindelijk reuze mee. De wond van 12 cm. lang zag er mooi en rustig uit. Jurian wilde de wond niet zien. Hij vond het griezelig.

Met wat slapen en spelen ging de dag redelijk snel voorbij. Jurian mocht al wat eten en de eerste boterham met pindakaas en hagelslag vond hij erg lekker. Ook het drinken ging goed. Vandaar dat, na wat rekenwerk, de zuster terugkwam met de mededeling dat hij van het infuus af mocht. Daar was hij zo blij mee en zei: “ik ben weer vrij, mag ik uit bed?” Harm vond het wat te snel, maar na kort overleg met de zuster mocht hij uit bed. Tussen Harm en de zuster in hebben we een stukje gelopen. Even naar de speelkamer even een foto-mail verzenden aan mama.

Om een uur of 1 kwam Diana met Ruben en Marvin binnen. Marvin zag direct dat Jurian niet in zijn bed lag. Diana schrok zich wezenloos toen ze Jurian doodleuk achter de computer in de speelkamer zag zitten. Ruben en Marvin waren ook erg onder de indruk van het ziekenhuis en Jurian liet (zonder zelf te kijken) ze zijn wond zien.

We hebben een kamer kunnen regelen in het Ronald McDonald huis. Wat een verademing. Marvin en Ruben voelden zich er direct thuis. Diana heeft eind van de dag daar lekker gekookt en met ze gegeten.

Die avond is Diana bij Jurian gebleven. Harm heeft met Ruben en Marvin in het Ronald McDonald huis geslapen. Dat scheelde weer drie kwartier rijden. Dat was voor de jongens en Harm erg prettig, zo waren we de volgende morgen uitgerust zonder weer een reis achter de rug snel in het ziekenhuis.

Jurian ging laat slapen, maar hij had eind van de middag nog lekker geslapen. Hij heeft een heerlijke rustige nacht gehad. Diana heeft ’s nachts gecontroleerd of Jurian nog verschoond moest worden, maar hij is helemaal droog gebleven! Super.


© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.