Dagboek 2007

21 januari 2007

Dag 2 na de operatie

Diana en Jurian deden het rustig aan die ochtend. Er was alle aandacht van de verpleegsters, want naast Jurian waren er maar 2 baby’s op de afdeling. De 4 persoonskamer hadden we al 2 nachten voor onszelf. Jurian ging af en toe lekker aan de wandel en voelde zich goed. Hij deed alles heel voorzichtig. Later die ochtend kwamen Harm en de 2 jongens fijn bij ons. Lekker gespeeld en Harm probeerde steeds te winnen van Jurian met en spel Memory, wat niet lukte. Aan het eind van de ochtend had de verpleging overleg met de chirurg. Verpleegster Michelle wilde van Jurian weten of hij zelf nog wat wilde vragen. Hij keek naar zijn hand, waar de infuusnaald nog in zat. Die vraag was niet moeilijk: of het infuus eruit mocht. “Zullen we ook vragen of je naar huis mag?” vroeg ze. Diana trok wit weg en keek haar aan met een blik “zoiets zeg je toch niet!”  

Maar ze meende het. Het ging zo goed met Jurian. Hij at en dronk, plaste goed, de ontlasting was op gang, wij verzorgden hem toch voornamelijk zelf, de wond zag er goed uit. Allemaal zaken die erg belangrijk zijn voor de afweging om hem naar huis te laten gaan. Als wij als ouders het natuurlijk zelf zagen zitten! Ook de chirurg zag niet in waarom Jurian niet naar huis mocht. Wauw, wat een overrompeling weer! Inmiddels was er wel bezoek onderweg en hebben we alles even tot ons door laten dringen. We merkten wel dat het bezoek wat teveel was voor Jurian, hij had praatjes voor 10! Diana ging met het bezoek lekker koffie drinken in het Ronald McDonaldhuis, zodat Jurian een tijd kon rusten.

Hierna hebben we alle spullen bij elkaar gepakt en hebben we afscheid genomen van de verpleegster. Jurian heeft nog even om het hoekje gekeken waar zijn broers en papa die nacht hadden geslapen. Wat een heerlijkheid dat we met ons vijven zo onverwachts naar huis konden rijden. Onderweg viel Jurian uitgeput tegen zijn mama aan in slaap.

Thuis is hij lekker op de bank gaan liggen en hebben we heerlijk een aantal mensen overdonderd door te bellen met de mededeling dat Jurian alweer lekker thuis was!

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.