Dagboek 2006

MRI scan

Drie keer scheepsrecht?! Die middag moesten we ons om 1 uur melden op afdeling Dolfijn. Bekend terrein voor Jurian natuurlijk, hoewel zuster Suzanne en spelleidster Maaike er niet waren die dag. Mama was met Jurian direct uit school doorgereden, dus waren we wat aan de vroege kant. Jurian, als zwarte piet verkleed, ging in de hal even fijn achter de computer spelletjes doen. Ondertussen was Harm vanuit Deventer onderweg.

Hij hoopte op tijd bij ons in het WKZ te zijn. Voor Jurian zou dit een verrassing zijn. Net toen we naar de afdeling wilden lopen, trok Harm de pietenmuts van zijn hoofdje. Heel verbaasd keek hij om zich heen wie dit toch deed. Hij straalde toen hij zijn papa zag! “Wat maak je me hier blij mee!!” Op afdeling Dolfijn kreeg hij een bed toegewezen en heeft hij met papa tv liggen kijken. Pas na 2 uur ging hij met bed en al door de tunnel naar het AZU, waar de MRI scan staat. De verpleegster, die met ons meeging, was erg gecharmeerd van Jurian met zijn vrolijke praatjes. Eindelijk was hij aan de beurt. Toen kwamen opeens best veel mensen die er werken, Jurian een handje geven. Binnen zag hij de scan, hij wilde graag naar binnen kijken. Harm tilde hem op en zette hem op het bed.

Alles maakte best een indruk op hem en het werd hem toen even te veel. Hij wilde naar huis! Snel het kapje over zijn neus en binnen een tel lag hij te snurken! Harm zou in het ziekenhuis blijven, dan ging Diana vast naar huis om Ruben en Marvin weer op te halen.

Ruim anderhalf uur heeft Jurian in de scan gelegen. Daarna heeft hij nog een kwartier op de uitslaapkamer gelegen om bij te komen. Harm was lekker bij hem. Als verrassing kwam Sinterklaas nog aan zijn bed en kreeg hij een knuffelbeer.

Terug op afdeling Dolfijn wilde Jurian graag snel naar huis toe. Hij moest eerst rustig wat gegeten en gedronken hebben. Uiteindelijk waren Harm en Jurian die avond pas om half 7 thuis.

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.