Dagboek 2017

Terug op afdeling Dolfijn

Jurian was de hele nacht op de IC gebleven. Hij had even geslapen, maar was van 12 uur ‘s nachts tot 5 uur morgens wakker geweest. Rond 6 uur in de ochtend werd zijn katheter er uitgehaald, daar was hij heel erg blij mee.

Harm en Diana zijn die nacht thuis geweest. Er was op de Recovery geen mogelijkheid om daar te slapen en Jurian was in goede handen. Rond 9 uur ‘s morgens belde hij zelf naar huis.. “Ze komen me zo halen en zal dan naar afdeling Dolfijn gaan in het WKZ”. Hij was blij ons toen daar te zien. Hij lag gelukkig alleen op een kamer.

Zaterdag bestond voornamelijk uit slapen, proberen een plas te doen, dokters aan zijn bed. Bij het neurologisch onderzoek kwam wel duidelijk naar voren dat de kracht in rechterarm slecht was, maar ook in zijn linkerbeen. Daarom zijn ze later met prednison gestart. De prednison gaat de zwelling tegen, waar door zenuwen weer vrij te komen liggen.

Halverwege de middag mocht de drain uit zijn wond. Dat was een beetje eng, maar zuster Heleen deed dat zo rustgevend, betrokken en lief. Het ging heel goed.

Helaas lukte het nog steeds niet om te plassen, dus uiteindelijk is einde van de middag toch de uroloog geweest. Daarnaast had hij ondertussen iets verhoging en zweette hij een beetje. Jurian wilde het niet, maar uiteindelijk is weer een katheter geplaatst. Dit was hard nodig, het deed Jurian goed en in korte tijd kwam er ook een anderhalve liter uit.

’s Avonds rond een uurtje of 8 had Jurian het moeilijk, pijn, irritatie van de katheter gaven hem een zeer ongemakkelijk gevoel. Na extra pijnstilling en een gesprek met de zuster is hij toch in slaap gevallen. Hij heeft een redelijk goede nacht gehad.

Diana is bij hem gebleven en Harm is naar huis gegaan.

 

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.