Dagboek 2009

9 juli 2009

MRI scan hoofd

Jurian vond het best spannend. Voor het eerst zonder narcose door de mri! Hij was vastbesloten zijn uiterste best te gaan doen. We waren ruim op tijd zodat er nog even een verdovingszalf op zijn armen gedaan werd zodat de zalf goed kon inwerken.

Een vriendelijk broeder heeft Jurian alles uitgelegd wat er ging gebeuren. Jurian wilde, zoals gewoonlijk, weer van alles weten. Waarom moest de zalf op allebei z’n armen. En waarom die band om de bovenarm moest, enz. enz. Na 20 min gingen we naar de mri. Het was een Philips panorama MRI.

Deze mri hadden we nog niet eerder gezien. Deze was dan ook minder eng om in te gaan. Er is meer ruimte naast je dan in een normale scan.

Voor het inbrengen van het infuus had Jurian nog vele vragen.  Op het moment dat de broeder wilde prikken, wilde Jurian nog even wachten. Die tijd kreeg hij en een halve minuut later was hij er klaar voor.

Het prikken ging in één keer goed. Dat was een grote opluchting.  Jurian had de tip van mama goed onthouden: gewoon even de andere kant op kijken! Pijn deed het niet volgens hem, het was wel een gek gevoel.

Ook de MRI in ging goed. De CD van Marco Borsato, die hij had mee genomen, werd netjes opgezet. Na een kleine 20 minuten werd de contrast vloeistof toegevoegd. Daarna nog 10 minuten de scan in en klaar was hij. Lekker naar huis. Het was dus een succes zoals de scan deze keer ging. Geen dagopname in het kinderziekenhuis, hij hoefde niet nuchter te zijn, niet misselijk uit de narcose hoeven te komen en direct naar huis kunnen. Supertrots zijn we op hem, onze grote vent!

 

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.