Dagboek 2011

26 april 2011

Gehoortest/10 mei uitslag dokter Speleman.

Deze gehoortesten zijn, nu we sinds september weten dat de tumoren bij de gehoorzenuwen groeien, een heel belangrijk middel om veranderingen aan Jurian’s gehoor op te merken. Bij de voorlaatste gehoortest was opgemerkt dat aan één kant het gehoor duidelijk achteruit was gegaan, maar bij deze test was dat niet meer te merken! Dokter Speleman was bang geweest dat die achteruitgang iets blijvends was. Maar rond die tijd was Jurian ook grieperig geweest en kan dit hebben meegespeeld, zo’n test blijft een momentopname. We bespraken ook dat Jurian binnenkort, in juni, weer de MRI scan in gaat. De uitslagen van deze scans zullen ook naar Rotterdam in de bespreking worden meegenomen, want tot op heden hebben we nog steeds geen uitnodiging voor een informatief gesprek. We zullen de uitslagen eerst afwachten.

Momenteel gaat het gelukkig nog steeds goed. Jurian zit lekker in zijn vel, wel merken we dat hij steeds meer zijn beperkingen in beweging ervaart in vergelijking met zijn leeftijd genoten. Hij zou graag op handbal willen, maar hierbij is snelheid in het spel erg belangrijk. Tijdens een training liet hij merken dat hij het best erg vond dat, tijdens een oefening, zijn team verloor, omdat hij niet snel kan zijn. Zijn fysio, Lisette, wil wel extra aandacht hier aan geven op FitKidstrainingen. Als ouders wil je graag dat je kind in alles mee kan met zijn vriendjes, maar we willen hem wel behoeden voor tegenslagen door zijn fysieke inzet. Hij moet hierdoor geen “dreun” krijgen dat hij minder kan in het spel.

Ook probeert hij als jongste thuis steeds meer zijn mannetje te staan, met als gevolg dat hij behoorlijk zijn willetje wil doorzetten. Wellicht een voorbode van het puberen?

 

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.