Dagboek 2005

terug voor periodiek onderzoek bij de Neuroloog

Jurian heeft weer een grondig onderzoek gehad. Hierin komt nogmaals naar voren dat er achteruitgang is te zien in de functie van zijn rechterbeen. Dit was zowel door ons als door de fysiotherapeut opgemerkt. Ze onderzoekt zijn beentjes en merkt op dat ze wel alle plekken van zijn beentje mag aanraken. Ze twijfelt of dit vanuit de wortels van de zenuw komt als gevolg van de operatie of dat dit een kenmerk van NF2 is. Jurian vroeg zich af of hij echt “wortels” had.

Hij kon zich dat niet voorstellen! Verder gaat het nog niet goed met plassen. Hij moet altijd een luierbroekje aan. Hij geeft zelf heel weinig aan dat hij moet plassen.

Ook wil de dokter ons doorsturen naar een huidarts. Deze zou sneller signalen van NF2 moeten kunnen zien. Verder wordt ons aangegeven dat Jurian jaarlijks naar een KNO arts zal gaan. Dit is onder andere voor een gehoorsonderzoek. We moesten er wel op letten dat we niet met een assistent te maken zouden krijgen, maar met de KNO arts zelf, omdat Jurian een echt specifiek geval is. Ook zal hij jaarlijks door de MRI scan gaan.

Dokter van Berkestijn is nog niet gerust op de terugval bij het lopen en plassen. Ze wil dit bespreken met de neurochirurg dokter Han. Woensdag 30 november vindt er overleg plaats en zal ze ons ’s middags terugbellen.

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.