Dagboek 2006

Fysiotherapeut van Empelen

Fysiotherapeut van Empelen

Annette kon er gelukkig deze keer ook bij zijn. De heer van Empelen onderzocht Jurian en was heel benieuwd naar de diverse onderzoeken die Jurian tot nu toe na de operatie had gekregen. Annette kon hem aanvullende informatie geven over de oefeningen die ze met hem deed. Tijdens de oefeningen was direct zichtbaar dat Jurian al snel zijn rechtervoetje heel erg kromt, met name met zijn tenen. In een grote zaal moest Jurian rennen, hinkelen, springen. Trots liet hij zien hoe goed hij dit allemaal kon. Ook nu had Jurian opeens een “ongelukje” met zijn ontlasting. De heer van Empelen was duidelijk verontrust toen hij het verhaal van zijn ontlasting en plassen aanhoorde. Hij nam het heel serieus en zei dat dit een heel duidelijk signaal was dat er op dat gebied toch “iets” was, hij doelde op een nieuwe groei van een tumor!

Met de krachtmeting deed Jurian uiterst zijn best om maar “hoge cijfers” te halen. De heer van Empelen had wel van te voren een aantal malen gezegd dat hij dit onderzoek niet helemaal op zijn plaats vond. Ook dokter Gorter had een krachtmeting kunnen doen. En het speelde mee dat van Empelen met de uitslag van dit onderzoek weinig kon uitrichten. Hij had geen vergelijkende gegevens, zodat hij uit dit onderzoek kon opmaken of Jurian’s spierkracht verbeterd was, of juist niet. Het uitgangspunt van de onderzoeken direct na de operatie was niet geen goede keuze. Dan had hij Jurian met kortere tussenpozen moeten onderzoeken. En het feit was dat Jurian nog zo jong was, vanaf deze leeftijd kunnen een aantal waarden vergeleken worden, maar lang niet alles. Zoals verwacht was de spierkracht aanzienlijk minder ten opzichte van zijn andere beentje, toch was van Empelen hier nog verbaasd over, met name over het feit dat Jurian zich niet liet beperken in zijn gewone doen en laten en met spelen en op school overal gewoon aan mee doet. Het verslag van dit onderzoek zou hij zowel naar dokter Berkestijn als naar de kinderfysiotherapeut Annette sturen.

Vreemd genoeg, maar gelukkig, begon het “plasprobleem” weer flinke vooruitgang te boeken. Hij gaf opeens zelf heel goed aan wanneer hij naar de wc moest. Hij bleef weer helemaal droog overdag. Ondertussen hadden we geprobeerd om met dokter Berkestijn contact te krijgen om haar dit te melden. Zelf belde ze toen ook ons direct nadat ze het verslag van de heer van Empelen gelezen had, ze was namelijk erg verontrust over de melding van een eventuele tumorgroei in het blaasgebied. Ze was duidelijk opgelucht nadat we haar over de verbeteringen op de hoogte hadden gebracht. Toch vond ze het belangrijk om op korteĀ  termijn een afspraak bij dokter Dik, de uroloog, te maken. Eind september zou te lang zijn. Ook wilde ze Jurian eerder onderzoeken dan onze afspraak op 19 september. De telefoon was amper neergelegd of de balie van de urologie belde voor het maken van een afspraak!

 

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.