Dagboek 2005

Neuroloog

Neuroloog

Neuroloog van Berkestijn belde of we, voordat we naar de uroloog gingen, eerst langs haar konden gaan. Ze had nog steeds geen verklaring waarom Jurian zo’n last van zijn rechterbeentje heeft, ze was bang dat dit toch nog veroorzaakt werd door het eventuele restweefsel van na de operatie. Dokter Nieuwenhuis en dokter Braun onderzochten hem nauwkeurig, maar vonden geen aanwijzing voor datgene waar dokter van Berkestijn een vermoeden voor had. De klachten van het lopen waren toch een gevolg van het opofferen van die lage zenuw. Jurian deed zonder problemen de oefeningen die ze van hem vroegen.

Hij liep parmantig de gang op en neer met dokter Nieuwenhuis, op zoek naar zwarte pieten. Samen waren ze het er over eens dat Jurian meer dokters had, dan dat er zwarte pieten waren!

Uroloog

Jurian is nog steeds niet zindelijk. Voor de operatie was hij wel zindelijk, helaas is dit na de operatie alleen maar slechter geworden. Dokter van Berkestijn wil dit laten onderzoeken of de plasproblemen een neurologische oorzaak hadden. Op de echo zag uroloog dokter Dik direct dat zijn endeldarm nogal vol was. (hoewel Jurian toch bijna dagelijks goede ontlasting heeft tegenwoordig.) Deze beknelde de blaas behoorlijk, dus hierdoor kreeg Jurian nooit het gevoel dat hij een volle blaas had. Jurian heeft een laxeermiddel gekregen zodat de darmen minder vol raken, en de druk op de blaas weer minder zal worden. Dokter Dik laat toch ook weer een afspraak maken voor een urologisch onderzoek om exacte gegevens te meten.

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.