Dagboek 2007

18 januari 2007

Opname AMC kinderchirurgie

Ondanks de storm waren we netjes op tijd. We hadden wel moeite een plekje te vinden op de parkeerplaats, het was druk, enorm druk.

Jurian was weer erg gezellig. De wind vond hij indrukwekkend zeker toen we van de auto naar het ziekenhuis liepen,  we moesten hem goed vasthouden.

In het ziekenhuis had hij het nergens over. Hij werkte weer netjes mee met alle kleine onderzoeken die bij een opname gedaan moeten worden. Hij babbelde lekker mee. Hij wist weer verschillende mensen aan het lachen te maken. Ook liet hij horen hoe goed hij het liedje “hoger dan de blauwe luchten” kon zingen. Daar kregen we een brok van in de keel.

De bedoeling was dat Harm rond drie uur, de broers van Jurian van school zou halen en dan weer naar het ziekenhuis zou komen. Helaas was dat, gezien het stormachtige weer, niet meer verantwoordelijk. Dus zijn ze thuis gebleven.

Diana is bij Jurian gebleven. Het Emma ziekenhuis zit op de 8ste etage van het AMC, dus toen het donker werd was het een enorm mooi uitzicht.

De chirurg Verhoeven kwam nog even kijken en enkele vragen beantwoorden. Hij gaat de ingreep de volgende morgen (8.00 u.) doen samen met chirurg Aronson.  Ze gaan meerdere puncties doen om zeker te zijn van het juiste weefsel. De uitslag van dit weefsel zal nog wel 10 werkdagen duren, dus weer 14 dagen wachten.. Dat is balen. Misschien zijn de eerste resultaten volgende week vrijdag bekend.

De pijn na de operatie zal minimaal zijn. De kans dat Jurian vrijdag naar huis mag is klein. Ze gaan van zaterdag uit en misschien wel zondag.  Dit heeft mede te maken omdat ze bang zijn voor infectie of ontstekingen. De plaats van de operatie is natuurlijk niet de meest schone plaats. Jurian zal de eerste dagen antibiotica krijgen en extra in de gaten gehouden worden. Ook zal er de eerste dagen kans zijn op bloed bij de ontlasting.


© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.