Dagboek 2005

de uitslag van de MRI scan

de uitslag van de MRI scan

We hadden een afspraak bij de kinderorthopeed, dus zijn we eerst bij betreffende dokter geweest. Hier kregen we eigenlijk al direct te horen dat er een tumor onderin de rug zat! We schrokken enorm! Ook omdat bij het woord “tumor” direct aan de vader van Diana werd gedacht, die een tumor in het hoofd had. (hij is helaas op zeer jonge leeftijd overleden.) Er werd vanuit gegaan dat het hier om een goedaardige tumor zou gaan. Jurian was al besproken in verschillende medische overleggen, we werden direct doorgestuurd naar dokter Hanlo, kinderneurochirurg in het WKZ. Wij werden ontvangen door mevrouw S. Luynenberg, assistent van Dokter Hanlo, deze heeft Jurian ook onderzocht. 

Na dit onderzoek kwam dokter Hanlo erbij, die eigenlijk vrij snel al ter zake kwam.

Dit was een zeer heftig moment. Jurian had een tumor in de onderrug die deels in het ruggenmerg vergroeid zat. Deze moest spoedig operatief verwijderd worden. Aan deze operatie zaten een hoop risico’s, die duidelijk en recht door zee besproken werden. Er was een reële kans op uitval na de operatie van bepaalde zenuwen, met als gevolg slecht kunnen lopen, aansturing van de blaas.

De operatiekamer was al besproken, de maandag erop zou hij als eerste zijn. Voor de operatie was 4 uur ingepland. Dit alles ging erg snel. Wij hadden ons zelf aangepraat dat, wanneer het ernstig met Jurian zou zijn, we wel eerder een telefoontje zouden ontvangen. Het was dus een heel zwaar moment.

Jurian had het nergens over, hij kwam wel stil bij ons zitten. Hij wilde graag naar huis want thuis zouden we die middag nog even vieren dat Papa een jaartje ouder was geworden. We hebben drie kinderen en die hadden zich heel erg op een feestje verheugd. We hebben zo goed en kwaad als het maar kon, toch nog een klein feestje gegeven. Binnen korte tijd kregen we veel informatie over ons heen en we waren er allemaal erg door overrompeld.

 

© 2024 Jurian en NF2 | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.